به تاخیر افتادن عادت ماهیانه در بارداری امری کاملاً طبیعی است زیرا شما در دوران بارداری نمی توانید پریود شوید؛ اما گاهی اوقات بعضی از خانم‌ها در طول بارداری هم خونریزی از واژن دارند و خونریزی قاعدگی را تجربه می‌کنند و شباهت زیادی هم به پریود دارد، اما این همان خونریزی قاعدگی و پریود نیست و تفاوتهایی با هم دارند که در این مطلب تصمیم داریم با خونریزی ها در طول دوران بارداری و بایدها و نبایدهای آن آشنا شوید و مسائلی که باید در رابطه با آن بدانید را برای شما شرح خواهیم داد تا بتوانید با آگاهی بیشتری این دوران را آغاز کرده و با سلامت پشت سر بگذارید.

 

پریود در بارداری

 

خونریزی پریود شدن یا قاعدگی

 به طور کلی وقتی قاعدگی یا پریود اتفاق می‌افتد که شما باردار نباشید و طی هر ماه رحم شما آمادگی برای جا دادن تخمک ایجاد می کند و یک پوشش ضخیم سرشار از خون داخل آن به وجود می‌آید که اگر در همان زمان باردار نشوید این بافت ریزش پیدا کرده و پریود اتفاق می افتد.

اما در صورتی که یک تخمک در پوشش دیواره رحم جا خوش کند، هورمون ها به بافتی از خون منتقل می‌شوند تا نشان دهند که باید در همان جا بماند و از جنین مراقبت کند تا رشد کند و شما این بافت را در خود نگه می دارید و مانند پریودی دیواره نمی ریزد و تا بعد از اینکه بارداری تمام شود دیگر پریود نخواهید شد.

 

انواع خونریزی در زنان

 

خونریزی لانه گزینی

در دوران بارداری به دلایل مختلفی خونریزی اتفاق می‌افتد که گاهی جدی است و باید پیگیر آن باشید و در صورت لزوم به پزشک مراجعه کنید و گاهی اوقات نیازی به پیگیری جدی نیست و کاملا طبیعی می باشد.

گاهی اوقات خانم ها در هفته های قبل از زمان مشخص پریود در اوایل بارداری یک لکه بینی و خونریزی سبک دارند که تصور می‌کنند همان پریود است، اما خونریزی خیلی سبک تر از بقیه پریود هست و یکی دو روز بیشتر طول نمی کشد و رنگ آن هم متفاوت است که همان خونریزی لانه گزینی می‌باشد که علائم لانه گزینی را در مطلبی جداگانه به صورت کامل شرح داده ایم که با مطالعه آن می توانید تسلط کاملتر روی آن داشته باشید و این ذهنیت وجود دارد که این خونریزی به علت بارور شدن تخمک داخل پوشش رحم می باشد اما دلیل دقیق آن مشخص نیست.

 

خونریزی لانه گزینی

 

خونریزی های معمول بی خطر

گاهی اوقات خونریزی‌هایی که رخ می‌دهد نشان دهنده عفونت هایی مثل مشکلات جفتی، بارداری خارج رحمی و سقط جنین است که این نوع خونریزی ها خطرساز است و باید حتماً پیگیر آن باشید و به پزشک مراجعه کنید.

پس در صورتی که در زمان بارداری خونریزی شدیدی داشتید با یک ماما یا پزشک متخصص تماس گرفته و شرایط خود را شرح دهید.

حتی اگر این خونریزی شدید خیلی سریع متوقف شود باز هم باید آن را گزارش کنید. خیلی از خانم هایی که در زمان بارداری خونریزی دارند بدون اینکه مشکلی پیش بیاید زایمان آنها انجام می‌شود اما گاهی اوقات لازم است که پزشک شرایط شما را ارزیابی کند تا مشکلی شما و یا جنین را تهدید نکند.

در صورتی که درد شدید و خونریزی زیادی دارید حتماً به پزشک مراجعه کنید و اگر در دسترس نبود مستقیم به اورژانس مراجعه کرده و شرایط خود را شرح دهید.

 

خونریزی در بارداری

 

اگر بخواهید شناخت کامل تری از خونریزی پریودی داشته باشید باید بگوییم که خونریزی نرمال پریود به این صورت است که رنگ روشنی دارد و هرچه می‌گذرد تیره تر و بیشتر می شود و مجدداً در اواخر پریود رنگ آن روشن‌تر و شدت خونریزی کمتر خواهد شد.

هر ماه تخمک آزاد می شود که اگر بارور نشود پریود رخ می‌دهد و پس از آنکه بارداری رخ میدهد و تخمک بارور می شود قرار نیست خونریزی داشته باشید و دیگر پریود رخ نمی دهد. پس اگر مانند روال عادی همیشه پریود شدید یعنی بارداری افتاده و لقاح موفقیت‌آمیز بوده است.

 

پریود در بارداری

 

پس به طور کلی وقتی خونریزی در سه ماه اول بارداری شدت کمی داشته باشد نمی‌تواند غیر طبیعی باشد ولی اگر خونریزی در سه ماهه دوم یا سه ماه سوم بارداری بود به راحتی از کنار آن رد نشوید چون به هیچ عنوان خونریزی حتی اگر خیلی کم باشد طبیعی نیست و بهتر است حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید چون ممکن است بعد از اینکه سه ماه اول تمام می‌شود و وارد سه ماهه دوم و بعدی می‌شوید دلایلی مثل گشادی دهانه رحم، زایمان زودرس و غیره باعث خونریزی شما شده باشد و یا سقط جنین و جفت سرراهی و جدا شدن جفت یا پارگی رحم وجود داشته باشد. پس بهتر است در شرایط این چنینی حتما به پزشک مراجعه کنید.

 

خونریزی در سه ماهه دوم و سوم بارداری