همدانی
هنگامی که تصمیم میگیرید به شهرهای مختلف سفر کنید بهتر است در کنار علاقهای که به بازدید از مکان های تفریحی، گردشگری و تاریخی دارید سری هم به غذاهای محلی آن بزنید و خوردن حداقل یک بار آنها را امتحان کنید زیرا معمولاً غذاهای محلی نشان از فرهنگ هر شهر و آیین دارد و شناخت بیشتری نسبت به مردم آن شهر به شما می دهد.
معمولاً غذاهای سنتی ایرانی بسیار لذیذ و خوشمزه است و شما به هر کدام از شهرهای ایران سفر کنید با طعم های جدید و مزه های منحصر به فردی آشنا خواهید شد.
در بین شهرهای مختلف ایران همدان یکی از شهرهایی است که غذاهای محلی بسیار لذیذی دارد. حتی اگر نتوانستید به این شهر سفر کنید می توانید با مطالعه طرز تهیه غذای محلی همدان آنها را برای خودتان تهیه کرده و میل کنید.
در این مطلب شما را با طرز تهیه غذای محلی همدان آشنا خواهیم کرد و بعضی از معروفترین غذاهای محلی همدان را به شما معرفی می کنیم.
طرز تهیه غذای محلی همدان
یکی از غذاهای محلی استان همدان آش خشکبار می باشد که بسیار سالم است و از خشکبار متنوعی برای تهیه این غذا استفاده می کنند. معمولاً از آلو خشک، برگه زرد آلو و آلبالو خشک برای ایجاد طعم ملس در این آش استفاده میشود. برای تهیه آش خشکبار نیاز به سبزی آش، گوشت استخوان دار، خشکبار، شیره انگور، رشته و حبوبات و پیاز و نعنا دارید.
از دیگر غذاهای محلی استان همدان میتوان به آبگوشت قرمه اشاره کرد که گویی ترکیبی از قورمه سبزی و آبگوشت می باشد که می توان یک غذای بسیار خوشمزه و لذیذ را فراهم کرد. برای تهیه این غذا نیاز به سبزی قورمه، سیب زمینی، پیاز داغ، لیمو عمانی، تخم مرغ و لوبیا قرمز دارید تا یک طعم بی نظیری را تجربه کنید.
آش برنج همدان هم جزء آش های معروف و محلی این استان است که برای تهیه آن عدس، برنج و آب قلم نیاز دارید و معمولاً در فصل سرد زمستان آن را تهیه می کنند که تاثیر زیادی در درمان سرماخوردگی دارد.
یکی از شهرستانهای استان همدان شهرستان ملایر می باشد که غذاهای اصیل مختص به خود را دارد که یکی از محبوب ترین غذاهای محلی ملایر آش بادمجان است که برای تهیه آن نیاز به بلغور و عدس دارید که برای سلامتی بسیار مفید می باشد.
آش آماج همدان هم جزو غذاهای محلی آن محسوب میشود که دستور پخت آن با سایر شهرها متفاوت است و برای تهیه آش آماج همدان نیاز به سبزی آش، تره و پیازچه هست و همچنین حبوبات شامل عدس و لوبیا چشم بلبلی و تخممرغ و سیر و پیاز داغ و آماج برای تهیه آن نیاز می باشد. آماج یک خمیر است که به شکل نامنظم وجود دارد و در حرارت خشک میشود و از آن در تهیه آش های سنتی استفاده میشود.
یکی دیگر از غذاهای سنتی همدان آش هویج و جو می باشد که ویتامین ها و مواد مغذی فراوانی دارد و برای تهیه آن به جو و هویج نیاز دارید و کارشناسان تغذیه معتقدند که قراردادن این غذا در لیست برنامه های غذایی می تواند تاثیرات بسیار مفیدی در سلامتی شما داشته باشد.
خورش غوره بادمجان هم جزو غذاهای سنتی و محلی استان همدان است که طعم ترشی دارد و از ادویههای خاصی در آن استفاده میکنند که برای تهیه آن نیاز به بادمجان، گوشت چرخکرده، گوجه فرنگی، مرغ، پیاز، رب گوجه فرنگی و غوره دارید.
کوفته همدانی هم جزو غذاهای محلی همدان است که با روش مخصوصی تهیه میشود و تفاوت زیادی با کوفته تبریزی دارد. برای تهیه کوفته همدانی نیاز به گوشت گوسفند، لپه، برنج، پیاز، نخود، تخم مرغ، آلو و آرد نخودچی و گردو دارید تا یک طعم بینظیر و فراموش نشدنی را تجربه کنید.
سرداشی یکی از پر خاصیت ترین غذاهای همدانی است که شباهت زیادی هم به غذای محلی تبریز دارد. برای تهیه سرداشی نیاز به گوشت گوسفند، سیب زمینی، پیاز، فلفل سبز، گوجه فرنگی، نمک، فلفل و ادویه دارید.
در ادامه مواد لازم برای تهیه سرداشی را مشاهده می کنید و سپس طرز تهیه سرداشی را به شما آموزش می دهیم. در واقع سرداشی یک کباب است که در استان همدان تهیه میشود و استفاده از گیاه مرزنجوش باعث ایجاد یک طعم بی نظیر و منحصر به فرد در این غذا شده است.
مواد لازم برای تهیه سرداشی
-
گوشت گوسفندی: 400 گرم
-
پیاز: 3 عدد
-
سیبزمینی: 2 عدد
-
گوجهفرنگی: 1 عدد
-
نمک و فلفل: به میزان لازم
-
فلفل سبز و انواع ادویهها: با توجه به سلیقه
-
مرزنجوش: به مقدار لازم
طرز تهیه سرداشی
برای تهیه این غذا باید در اولین مرحله پیاز و سیب زمینی را پوست بکنید و خوب بشویید و سپس آنها را رنده کرده و آب اضافی را بیرون بریزید.
پس از آن گوشت را داخل چرخ گوشت ریخته و با پیاز و سیب زمینی چرخ کنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. سپس نمک و فلفل و ادویه های دلخواه خود را به آن اضافه کرده و ورز دهید تا جایی که حالت چسبندگی پیدا کند.
بعد از این مرحله باید کف ماهیتابه یا سینی فر خود را با مقداری کره خوب چرب کنید و مخلوطی که آماده شده را روی سطح پخش کنید. اگر چربی گوشت استفاده شما کم بوده، مقداری روغن هم به ظرف خود اضافه کنید و بعد گوجهفرنگی و سیبزمینی را به صورت ورقه ای در آورده و روی سطح گوشت بچینید و مقداری فلفل دلمه یا فلفل تند با توجه به سلیقه و ذائقه خود خرد کرده و روی غذا و کنارههای آن بگذارید.
سپس فر را روی دمای 140 درجه سانتیگراد تنظیم کرده و وقتی که گرم شد ماهیتابه یا سینی را داخل آن بگذارید.
این مخلوط باید حدود یک تا 2 ساعت داخل فر بماند تا حسابی مغز پخت شود و ورقه های گوجه و سیب زمینی که روی غذا قرار داده شده کاملا برشته شوند.
غذاهای سنتی ملایر
آش بادمجان جزو غذاهای محلی و معروف شهرستان ملایر در استان همدان است که در ادامه مواد لازم برای تهیه آش بادمجان را مشاهده خواهید کرد و سپس طرز تهیه آش بادمجان را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه آش بادمجان
-
بلغور گندم : 1 پیمانه
-
لوبیا قرمز : 1/2 پیمانه
-
لوبیا سفید : 1/2 پیمانه
-
عدس : 1 پیمانه
-
نخود : 1/2 پیمانه
-
بادمجان سرخ شده : 1 کیلوگرم
-
قلم گوسفند : 1 عدد
-
کشک : 1 شیشه متوسط
-
پیاز داغ و نعنا داغ : به مقدار لازم
-
نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه : به مقدار لازم
طرز تهیه آش بادمجان
در اولین مرحله باید حبوبات را به صورت جدا بپزید و سپس قلم گوسفند را هم روی گاز بگذارید تا به تدریج با یک لیتر آب بپزد و نرم شود.
پس از آن باید بلغور ها را بشورید و یک ساعت داخل آب بگذارید و بعد آن را به آب قلم اضافه کنید. هنگامی که بلغورها نرم شدند باید حبوبات را هم به آن اضافه کنید تا یکدست و یکنواخت شود.
در مرحله بعدی باید پیاز سرخ شده، کشک و بادمجان سرخ شده و نمک و زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و شعله را کمتر کنید تا آش شما جا بیافتد و نصف کشک را هم برای تزیین آش بادمجان نگهدارید.
در مدت زمانی که آش میپزد، بادمجان ها هم داخل آش باز میشوند و حالت کشدار و غلیظی به آن می دهند که بسیار لذیذ می باشد.
اکنون آش بادمجان شما آماده شده و می توانید آن را در ظرف دلخواه سرو کرده و برای تزیین آن از کشک و پیاز داغ و نعنا داغ و یا سیر داغ استفاده کنید.