رابطه جنسی در بارداری
یکی از اصلیترین نگرانیهایی که زنان باردار در دوران بارداری با آن مواجه هستند، نداشتن اطلاعات در رابطه با رابطه جنسی در بارداری می باشد و بسیاری از آن ها نمی دانند که در ماه اول بارداری روابط جنسی باید به چه صورت باشد.
خیلی از زنان و مردان تصور میکنند که اگر در طول بارداری رابطه جنسی داشته باشند برای کودک خطرناک است و باعث سقط جنین می شود، در صورتی که اگر مادر بارداری در وضعیت پرخطر قرار نداشته باشد، می تواند رابطه جنسی با همسر خود داشته باشد.
برخلاف تصورات اشتباهی که در جامعه تثبیت شده اس، رابطه جنسی نه تنها برای مادر و کودک خطرآفرین نیست، بلکه مهم تر از هر چیزی به انسجام خانواده و صمیمیت زن و شوهر کمک میکند.
در این مطلب تصمیم داریم اطلاعات کاملتری در رابطه با رابطه جنسی در بارداری به شما انتقال دهیم تا بایدها و نبایدهای نزدیکی در بارداری را بشناسید و بتوانید با خیال راحت این دوران را سپری کنید.
رابطه در بارداری
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در مورد مسائل مربوط به رابطه جنسی در بارداری سوالاتی داشته باشید، خصوصا خانم ها در اولین بارداری خود ابهامات بسیاری در رابطه با روابط زناشویی در بارداری دارند؛ به این علت که تصور میکنند برای چند ماه متوالی قرار است تغییرات قابل توجهی در زندگی زناشویی آنها پیش بیاید نگران می شوند. ولی بهتر است هنگامی که باردار میشوند استرس ناشی از تغییرات زندگی زناشویی خود را کاهش دهند تا بهتر آن را مدیریت کنند.
در بعضی از خانم ها چون خون بیشتری در اندام های تناسلی و سینه ها جریان پیدا میکند، نسبت به قبل حساس تر میشوند و بعضی از آنها اولین ارگاسم را در بارداری تجربه میکنند و ممکن است چندین بار به ارگاسم برسند.
رابطه جنسی در سه ماهه اول بارداری
معمولاً در ماه های اول، بارداری خودش را در ظاهر نشان نمی دهد ولی تغییرات قابل توجهی در حال انجام است که میتواند به صورت مستقیم رابطه جنسی را تحت تاثیر بگذارد. گاهی اوقات امکان دارد که شما تمایلی به برقراری رابطه جنسی با همسر خود نداشته باشید که دلیل آن میتواند یکی از عوامل زیر باشد.
گاهی اوقات بعلت اینکه جنین در بدن شما رشد میکند مدام احساس خستگی مفرط دارید و انرژی کافی برای برقراری رابطه جنسی را در خود نمی بینید.
یا به علت رشد سریع پستان ها که برای شیردهی آماده می شوند، سینه های شما دردناک است و حالتی مثل حالت قبل از عادت ماهیانه دارید و تحریک شدن و حساسیت بیش از حد ممکن است برایتان لذت بخش نباشد و از رابطه جنسی امتناع کنید.
همچنین ممکن است حالت تهوع و استفراغ داشته باشید.
گاهی حتی تمایل به رابطه جنسی در شما وجود دارد اما چون از عوارضی که ممکن است داشته باشد آگاهی ندارید، ترس و استرس مانع از انجام رابطه جنسی می شود. ولی همیشه به احساس خود گوش کنید. اگر تصور کردید که وضعیت بدنی شما به گونهای است که اگر رابطه جنسی برقرار نکنید سلامت بیشتری خواهید داشت، پس رابطه برقرار نکنید.
بر عکس اگر تصور می کنید بدن شما در وضعیت مناسبی قرار دارد، به تصوراتی که در بسیاری از افراد بدون پایه و اساس علمی شکل گرفته توجه نکنید و رابطه خود با همسرتان را برقرار کنید.
رابطه جنسی در سه ماهه دوم بارداری
در بسیاری از خانمهایی که بارداری را تجربه می کنند هنگامی که سه ماهه دوم شروع می شود تغییرات انرژی آنها بر میگردد و حالت تهوع ندارند و به همین ترتیب پوست و موی آنها درخشان و لطیف تر می شود و به صورت محسوس آن را احساس می کنند و خیلی ها وقتی شما را ببینند میگویند که گل کرده اید و ظاهر شما بهتر شده است.
حالا کم کم شکم بزرگ تر می شود یه گونه ای که همه متوجه بارداری شما خواهند شد و چون سه ماهه اول بارداری رد شده و خطر سقط جنین را پشت سر گذاشته اید، احساس بهتری دارید و آرامش بیشتری در خود احساس می کنید و این اعتماد به نفس شرایط بهتری را برای شما رقم می زند.
اما گاهی خانم ها در همین شرایط هم حالت تهوع دارند یا میل جنسی آنها کاهش پیدا می کند. در صورتی که شما جزو این دسته قرار گرفته اید خیلی سخت نگیرید و به مراقبت و استراحت بپردازید تا به آرامش برسید.
در سه ماهه دوم بارداری باید آزمایش های مختلف بارداری مثل نمونه برداری از پرزهای جنین و آمنیوسنتز انجام بدهید. پس بهتر است چند روز بعد از اینکه این آزمایشات را انجام دادید استراحت کنید و رابطه جنسی و زناشویی نداشته باشید تا بدن شما راحت به تعادل برسد.
رابطه جنسی در سه ماهه سوم بارداری
در طی سه ماهی که پشت سر گذاشتهاید رحم شما بزرگتر شده و احساس خستگی دارید و چون وزن اضافه تری را با خود حمل می کنید مشکلات جسمانی که در بارداری به سراغ خانم ها می آید مثل تورم دست و پا، کمر درد، سوزش سر دل، ترش کردن و غیره به سراغ شما می آید که همه آنها در کنار هم باعث کاهش میل جنسی شما خواهند شد؛ اما نگران نباشید و راحت در مورد این شرایط با همسر خود صحبت کنید و حتی اگر از شرایط فیزیکی خود احساس رضایت ندارید صحبت کنید و بهتر است او در این شرایط با شما همراه باشد.
ولی در عوض اگر حس خوبی نسبت به وضعیت فیزیکی خود دارید و احساس جذاب بودن میکنید یک رابطه جنسی خوب با همسرتان می تواند شرایط را خیلی بهتر کند و آرامش بیشتری در هر دوی شما ایجاد کند.
در هر صورت این شرایط متفاوت است و شما باید خودتان را محک بزنید و مطابق با حس و حالی که دارید کارتان را انجام دهید.
آیا رابطه جنسی در ماه اول بارداری باعث سقط جنین می شود ؟
یکی از پرتکرار ترین سوالاتی که برای خانم های باردار مطرح میشود این است که آیا نزدیکی در ماه اول بارداری باعث سقط جنین میشود یا خیر؟
به جرات می توان گفت که یکی از اصلی ترین دغدغه ها و نگرانی های خانم های باردار و البته همسرهایشان و یا خانم هایی که تصمیم به بارداری دارند همین مسئله رابطه جنسی در طی دوران بارداری است.
اگر شما بارداری معمولی دارید و پزشک متخصص با معاینه کردن شما ممنوعیت خاصی را برایتان تعیین نکرده است، داشتن رابطه جنسی در سه ماهه اول هیچ خطری برای جنین و مادر نخواهد داشت، چون مایع آمنیوتیک از جنین محافظت می کند و مخاط دهانه رحم اجازه ورود میکروب در زمان برقراری رابطه جنسی را نمیدهد و چون در زمان رابطه جنسی آلت مرد به رحم نمی رسد خطری جنین را تهدید نمی کند و نیازی به نگرانی نیست.
اما با توجه به اینکه خطر سقط جنین در سه ماهه اول بارداری نسبت به بقیه ماه ها بیشتر است، باید دقت داشته باشید که رابطه جنسی دلیل سقط شما نمی شود و نصف سقط هایی که در این زمان اتفاق میافتد به علت ناهنجاری های کروموزومی می باشد و یا عوامل مختلفی مثل ناهنجاریهای رحم، مشکلات هورمونی، عفونت و بیماریهای مادر و همچنین مصرف داروهای خاص یا گاهی اوقات عادتهای غلطی مثل مصرف الکل و سیگار کشیدن و اختلال در تولید مثل آندومتریوز و سندروم تخمدان پلی کیستیک می تواند باعث سقط جنین شود.
بنابراین با تغییراتی که در سه ماهه اول با آن مواجه می شوید ممکن است تمایلی به رابطه جنسی نداشته باشید، اما باید بدانید که هیچ مانعی برای شما وجود ندارد و خطری شما را تهدید نمیکند و اگر در شرایط مطلوبی به سر می برید می توانید رابطه جنسی داشته باشید.
پوزیشن مناسب برای رابطه جنسی در بارداری
برای دوران بارداری پوزیشن های مختلفی وجود دارند که در این شرایط بهتر است آن ها را یاد بگیرید و انجام بدهید تا رابطه امن تری داشته باشید.
در اواخر دوران بارداری پستان های شما دردناک میشود و شکم برآمده شده و خیلی از پوزیشن ها را نمی توانید به راحتی انجام دهید.
پس بهتر است از این فرصت استفاده کنید و روش هایی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم را پیش بگیرید تا رابطه جنسی بهتری در طول دوران بارداری داشته باشید.
یکی از پوزیشن هایی که میتوانید در طول دوران بارداری برای برقراری رابطه جنسی داشته باشید این است که به پهلو دراز کشیده و پشت به همسر خود باشید و زانوهایتان را به داخل شکم خم کنید با این پوزیشن دخول عمیق انجام نشده و شکمتان هم روی تخت قرار دارد و خطری شما را تهدید نمیکند.
یکی دیگر از روش ها به این صورت است که در حالی که همسرتان به پشت دراز کشیده روی زانوهای خود و بالای او قرار بگیرید و پاهایتان را از هم باز کنید و خود را پایین و به سمت جلو بیاورید. در این پوزیشن هم از شکم شما مراقبت میشود و هم کنترل روی سرعت و مقدار دخول خواهید داشت.
همچنین در زمانی که همسرتان در پشت شما قرار گرفته، به شکل چهار دست و پا روی زمین قرار بگیرید و بهتر است دخول شما خیلی عمیق نباشد تا احساس درد نداشته باشید.
مورد دیگر از پوزیشن های رابطه جنسی در بارداری این است که به پهلو روبروی یکدیگر دراز بکشید و یک پا را روی کمر همسر قرار دهید، در این صورت هم دخول عمیق انجام نمیشود و هم شکم شما روی تخت قرار میگیرد و حفاظت بیشتری از شما می شود.
ارگاسمی که در انتهای رابطه جنسی در دوران بارداری اتفاق میافتد باعث میشود انقباضات رحمی آغاز شود و در صورتی که این کار را انجام دهید می بینید که عضله های شکم و رحم شما سفت تر خواهد شد که این طبیعی بوده و جای نگرانی نیست.
آیا ریختن اسپرم در بارداری مضر است؟
بسیاری از پزشکان توصیه میکنند که با کامل شدن بارداری و وقتی که کودک آماده تولد شده برای اینکه زایمان بهتر انجام شود از رابطه جنسی استفاده کنید چون داخل مایع منی مادهای به اسم پروستاگلاندین وجود دارد که دهانه رحم را شل تر می کند و به زایمان راحت تر کمک میکند.
علاوه بر آن هورمون اکسی توسین که با ارگاسم داخل بدن ترشح میشود انقباضات رحمی را آغاز میکند. نقش دخول در زایمان طبیعی قطعی نیست اما برای القای زایمان در بیمارستان داروی شیمیایی پروستاگلاندین تزریق میشود.
حکم نزدیکی در دوران بارداری از نظر شرعی
عالمان دینی هم مانند پزشکان بر این باورند که شرایط را پزشک با معاینه زن باردار تعیین می کند که اگر رابطه جنسی برای زن و فرزندش ضرری نداشته باشد مانعی نخواهد داشت و بهتر است به پزشک متخصص زنان مراجعه نمایید.
تغییرات روابط زناشویی در بارداری
پس در زمان بارداری تغییراتی در روابط بین افراد پیش می آید که یکی از آنها به روابط زناشویی مربوط میشود که ممکن است تحت تأثیر عوامل مختلف قرار بگیرد که بعضی از مهمترین عوامل موارد زیر است:
-
روش رابطه زناشویی قبل از بارداری و مفهوم روابط زناشویی از دیدگاه زوجین
-
وضعیت سلامت جسمی و روانی و عوارض دوران بارداری
-
باورها و ویژگی های فرهنگی زوجین
-
نوع برخورد زوجین با تغییرات فیزیکی زنان در دوران بارداری
-
نگرانی و ترس از صدمه به جنین در زمان نزدیکی
محدودیت های رابطه جنسی در بارداری
همانطور که در خلال مطلب اشاره شد در صورتی که رابطه جنسی از دید پزشک متخصص برای شما ضرر نداشته باشد میتوانید آن را انجام دهید اما گاهی اوقات محدودیتهایی باعث میشود که نتوانید رابطه جنسی در طول بارداری داشته باشید.
یکی از آنها جفت سرراهی یا پایین قرار گرفتن جفت در رحم می باشد. همچنین نارسایی دهانه رحم که طول دهانه رحم یا سرویکس کاهش پیدا میکند و یا سابقه زایمان های مکرر، چند قلو بودن، آغاز قبل از موعد دردهای زایمانی، پاره شدن کیسه آب، دیابت، درد موقع آمیزش جنسی، خونریزی و ترشح بدون دلیل از واژن، تبخال های تناسلی در همسر که درمان نشده باشد.
در صورتی که سابقه زایمان قبل از موعد داشته باشید گاهی اوقات پزشک شما را از رابطه جنسی یا رسیدن به ارگاسم منع می کند، چون ارگاسم باعث میشود که انقباضات خفیفی در رحم ایجاد شود و مواد شیمیایی که در ترشحات جنسی مرد وجود دارد این انقباضات رحمی را تحریک می کند و ممکن است به این شرایط شما دامن بزند و زایمان قبل از موعد را تجربه کنید.
بهتر است همسر خانم های باردار در این شرایط از تخلیه ترشحات جنسی و مایع منی خود در داخل واژن خودداری کنگد و در صورتی که سابقه سقط خود به خودی وجود داشته باشد ممکن است پزشک به شما بگوید رابطه جنسی برقرار نکنید.
بر اساس رای 3 نفر از بازدیدکنندگان
نظر خود را بنویسید